Flower Tattoo – populär tatuering

Oavsett hur trenderna ser ut inom tatueringsvärlden är det klassiska flower tattoo-motivet en stående favorit. Den klassiska blomman symboliserar kärlek, romantik och känslor på ett konkret sätt. Därför är också flower tattoo ett anammat begrepp bland tatuerare och tatueringen går att tolka med många olika stilar.

Flower tattoo med dotwork

På senare tid har en konstnärlig tatueringsstil med utgångspunkt i dotwork-tekniken blivit allt mer populär. Det innebär att tatueraren utför jobbet med en avancerad stil som baserar sig på små prickar, det vill säga “dotwork”. De små prickarna blir till det slutliga motivet och tekniken skapar ett imponerande djup i bilden.

Med hjälp av dotwork har också en banbrytande flower tattoo-trend vuxit där blommotivet alltså skapas utifrån mjuka och stilrena prickar. Nästan alltid är det uteslutande svart som står för färgen i flower tattoo gjorda med dotwork. Ibland kan det lämpa sig även med lite gråa nyanser i tatueringen, men sällan mer färger än så.

Tips när du ska göra flower tattoo

Om du funderar på att göra en klassisk blomtatuering är tipset att fundera lite extra kring valet av motiv. Du vill så klart att tatueringen ska vara personlig och kännas unik, men hos en skicklig dotwork-tatuerare kan du med fördel be om förslag. Tatuerare som använder dotwork-tekniken är i regel lite mer konstnärligt lagda och de har förmågan att skapa kreativa motiv på ett särpräglat sätt.

Har du en idé på hur du önskar att din flower tattoo ska se ut förmedlar du det till din dotwork-tatuerare. Därefter kan denne på egen hand skapa olika förslag på hur din idé skulle kunna tolkas med dotwork. En konstnärlig tatuerare gör det bästa jobbet när en viss grad av frihet finns i skapandet. Därför är det alltid viktigt att tala med din tatuerare för att ni båda ska förstår varandra och utifrån det ta fram en stilfull flower tattoo som känns helt rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *